Servicii -
Șeminee la comandă

Construim șeminee după modelul ales de clienți, din silicat de calciu, cu focare de inserție din fontă sau oțel, având la baza încălzirea încăperii pe principiul convecției aerului.

Folosim materiale de cea mai bună calitate, cu focare acoperind toată gama de posibilități financiare. Datorită perfecționării continue a echipei Solixvent, prin cursuri și training-uri, putem garanta clienților noștri că șemineele construite sunt perfect funcționale, sigure, îmbinând utilitatea cu esteticul.

Pentru județele Iași, Vaslui, Bacău, Neamț, Suceava și Botoșani, ne deplasăm la fața locului pentru măsurători în vederea dimensionarii corecte în funcție de spațiul existent. De comun acord vom stabili:

  • poziționarea șemineului

  • poziționarea coșului de fum cu sau fără recuperare de căldură
  • dimensiunile șemineului în concordanță cu dimensiunile spațiului în care va fi amplasat
  • puterea șemineului în funcție de volumul de aer ce trebuie încălzit
  • puterea șemineului tip centrală termică în funcție de spațiile ce trebuiesc încălzite
  • modelul de șemineu în funcție de arhitectură casei
  • calitatea materialelor din care va fi realizat șemineul
  • tipul de focar pentru șemineu
Curățări profesionale coșuri de fum

Pentru siguranța și liniștea dumneavoastră vă oferim serviciile de curățare coșuri de fum, inspecție și remedierea defectelor coșurilor de fum. Acest lucru îl facem cu unelte profesionale, de mare randament, care asigura o curățare rapidă și eficientă, prin folosirea sistemelor SnapLock și FlexoNet se garantează o curățare temeinică, dar care nu deteriorează coșul.

În acest serviciu este inclusă și inspecția coșului, remedieri tehnice, recomandări și consiliere tehnică pentru o mai bună funcționare a ansamblului focar-coș de fum.

Procedeul modern de curățare nu implică binecunoscută împrăștiere de cenușă și praf în jurul locului de curățat, se lucrează rapid, eficient și curat. Subliniem că suntem coșari autorizați ASFOCH, membri ai asociației hornarilor constructorilor de coșuri de fum și seminee din România.

Asociatia hornarilor, constructorilor de cosuri de fum si seminee
Servicii -
Servicii -
Sisteme de coșuri de fum profesionale

Principalul scop al activității noastre, este ca fiecare client să înțeleagă importanța coșului de fum dar și pericolul reprezentat de folosirea unui coș de fum greșit, neconform, deteriorat, necurățat etc. Ne ghidăm după reperele:
• Siguranța NU este o joacă
• Alege un profesionist
• Gratis nu există, ieftin nu rezistă

În prezent, în România au loc peste 6000 de incendii de locuințe pe an, în urmă cărora peste 180 persoane își pierd viață. În sezonul rece, din 4500 de incendii de locuințe, peste 60% au că principala cauza coșuri de fum vechi, defecte, necurățate sau neconforme. Principala alegere a multor persoane, în momentul de față, o reprezintă improvizațiile, instalarea unor coșuri de fum cu cât mai puțini bani (IEFTIN!!!), indiferent de riscurile și materialele folosite.
Clientul alege să mai folosească încă 2-3 ani un coș de fum neconform, doar pentru a mai salva niște bani.

În prezent se montează anual aproximativ 150.000 de metri liniari de coșuri de fum din elemente de ventilație (celebra cărămidă pătrată cu gaură în mijloc), acestea reprezintând un adevărat pericol pentru siguranță caselor. Totuși, există tendința unei creșteri a conștientizării clienților referitor la necesitatea instalării unui coș de fum profesional, dimensionat și adaptat corect.

Ventilație și exhaustare HoReCa

Vindem și montăm ventilatoare centrifugale și hote profesionale din inox destinate bucătăriilor HoReCa:
• ventilatoare cu carcasa din tablă galvanizată cu montajul inclus în preț (doar racordarea la tubulatură și alimentarea la energie electrică). Ventilatoarele au rotor tip lingură, cu pale rare pentru curățare ușoară și prevenirea depunerilor de ulei și motoare electrice de calitate, producție italiană, marca Simotop, montate pe suport cu amortizoare de vibrații.
• ventilatoarele Ruck Box cu rotoare radiale curbate înapoi reprezintă cea mai flexibilă utilizare în sistemele de ventilație. Direcțiile de evacuare variabile spre dreapta / stânga / sus, precum și conexiunile de colț și rotunde permit adaptarea perfectă chiar și la cele mai individuale situații de instalare.
hote profesionale din inox, cu montajul inclus în preț. ( doar fixarea deasupra blocului termic)
tubulatură spiro galvanizată sau tubulatură rectangulară, la primul preț, cu livrare din stoc, transport asigurat și gratuit la beneficiar.

Ne deplasăm pentru măsurători și dimensionare. Transportul ventilatoarelor și a hotelor este gratuit.

Servicii -